bär hem maten med stil och va klimatsmart =)

Handla klimatsmart – spara 1 000 kr

En väska som är perfekt i mataffären, på stranden och för shoppingen. En väska som också är klimatsmart och designsnygg.

Du får allt i ett i A Better Option Bag – årets hetaste väska.

Färgglad, smart, och superstark, men också ett hållbart alternativ för den medvetna konsumenten. Det är idén bakom shoppingväskan A Better Option Bag.

– Vi har tänkt extra på detaljer och kvalitet – och miljön såklart, säger Johan Wahlström, marknadsansvarig på ABOB.

När gänget bakom företaget A Better Option Brands, ABOB, upptäckte att de flesta miljökassar bara fanns i tråkig beige bomull, ville de visa att det går att kombinera miljömedvetenhet med färg och mode utan att det ska göra stora hål i plånboken.

– Det här är en väska som känns bra i hjärtat att ha med sig och som man blir glad av att använda. Både för att den är bra för miljön och är designersnygg.

Vill du ha årets hetaste väska? Kolla in ABOBs sortiment på nätet

"Snygg och enkel att ta med"

I Sverige är inte problemet att folk inte vill göra saker för miljön, i stället handlar det om att få går från ord till handling.

– Det pågår ett otroligt engångsmissbruk och resursslöseri i samhället i dag. Vi tror att vill man ha förändring måste en produkt vara praktisk och hållbar, men också snygg och enkel att ta med sig. Det är tanken bakom våra väskor, liksom att det ska inspirera till fler bra miljöval. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Att välja en ABOB-väska är en bra början.

I dagens samhälle har vi vant oss vid att det gödslas plastpåsar över oss. En svensk familj gör av med 800 plastpåsar per år. Det blir cirka 720 miljoner påsar – bara i Sverige. Och då pratar vi bara om dem som vi använder i mataffärer, inte shoppingpåsar från klädbutiker.

– Det blir drygt tusen kronor för en familj per år bara i plastpåsar från mataffären. Pengar som kan läggas på roligare saker. Det är en enorm kostnadsbesparing att ta med en ABOB-väska, både för hushållskassan och för miljön.

Gör ett bra miljöval - välj en ABOB-väska

Stark och smidig

Valet av material föll på rip-stop polyester som annars brukar användas som material i olika äventyrssporter för att få ett tåligt tyg.

– Det är ett starkt material som också är smidigt, tar minimalt med plats och är lätt att rengöra.

Att valet föll just på polyester handlar också om att det är återvinningsbart och smuts- och vattenavstötande, vilket gör att den inte behöver tvättas ofta och håller länge.

ABOBs väskor finns i flera modeller och färger - vilken väljer du?

Tillbaka till kretsloppet

För många kan dock problemet vara att man glömmer ta med sin egen kasse och därför köper den där platskassen. ABOB tipsar om att deras modeller går att vika ihop och blir väldigt små när de inte används.

– Du kan ha den i din handväska eller ryggsäck att ta fram när du behöver den. Sedan handlar det så klart om att få in en bra vana, på samma sätt som att vi kommer ihåg mobiltelefon, nycklar och plånbok varje dag. Och när väskan långt om länge är utsliten kan man lägga den i behållaren för mjukplast. Då går den rakt in i kretsloppet igen. Precis som en petflaska.

Köp startpaketet med 3 ABOB-väskor i dag till specialpriset 199 kronor!

Bookmark  and Share



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0